questions-answers

Usein kysytyt kysymykset

Milloin ja missä kurssi on?

You can do the course from any place and at any time you want—all you need is an internet connection. You can even take the course on your phone! All the material is on this site and it consists of text and links to other sites. To better understand the course structure, check the about section.

You simply need to pay attention to the registration dates and course deadline in Sisu.

Miksi minun pitää luoda tili? Miten kurssi käyttää kirjautumissivulle syöttämiäni tietoja?

Kurssille rekisteröityminen on edellytys sille, että pääset lukemaan kurssin sisältöä. Rekisteröitymistä tarvitaan, jotta voit tallentaa tekemäsi tehtävät ja lähettää ne kurssin lopuksi. Nimen ja sukunimen avulla voidaan luoda todistus niille, jotka suorittavat kurssin hyväksytysti, kun kyseinen toiminnallisuus tulee käyttöön sivustollamme.

Miten luon tilin?

Voit rekisteröityä kurssille lisäämällä tietosi tästä linkistä.

Miten saan opintopisteet?

NOTE 1: The enrollment for the 2023-2024 course closed on 9.6.2024. If you have not enrolled in the course but have completed the course, you need to register in SISU or Open University for the 2024-2025 edition of the course.

NOTE 2: Students who submit the answers after the deadline of 23:59 on 14.6.2024 will receive their credits in Period I of the academic year 2024-2025 and, thus, have to enroll in the 2024-2025 edition of the course.

Getting 2 ECTS credits as an Aalto student:

  • • Sinun pitää ilmoittautua kurssille Sisun kautta ennen periodin alkua. Pääset ilmoittautumissivulle clicking here.
  • Sinun pitää suorittaa kurssi loppuun ja lähettää tekemäsi tehtävät ennen kunkin periodin koeviikkoa. Tarkka määräaika on kerrottu MyCourses-työtilassa.
  • Kurssin ohjaaja tarkistaa tehtäväsi ja antaa sinulle arvosanan (hyväksytty/hylätty) periodin lopussa. Jos suoritus on hyväksytty, opintopisteet lisätään Aalto-yliopiston opintosuorituksiisi.

Saadakseen 2 opistopistettä, Aallon ulkopuolisten opiskelijoiden tulee: non-Aalto student:

  • You must register for the course via Aalto Open University by napsauttamalla tästä. Please be aware that Aalto Open University charges a 30 euros fee.
  • After registering at Aalto Open University, you must complete the course and submit the activities. When you finish, send an e-mail to designbits@aalto.fi. An official transcript of records will be issued.
  • If you are a high-school student, you don’t need to register at Aalto Open University. You can take the course for free and send an e-mail to designbits@aalto.fi asking for a high-school certificate.

Miten ”Tehtävät ja pohdinta” -osion harjoitukset toimivat? Miten voin lähettää tehtäväni opettajalle tarkistettavaksi?

”Tehtävät ja pohdinta” -osio on aina seuraavanlainen:

  • Monivalintakysymykset. Valitset haluamasi vastaukset ja lähetät ne. Näet heti oikeat vastaukset ja oman pistemääräsi.
  • Avoimet tehtävät. Kirjoitat omat vastauksesi kirjoitustilaan. Sinun pitää tallentaa vastauksesi. Tarvittaessa voit muuttaa vastauksia myöhemmin ja tallentaa ne uudelleen.
  • Pohdintaosion avoimet kysymykset. Kuten edellä: sinun pitää tallentaa vastauksesi vastattuasi kaikkiin kysymyksiin.

Saadaksesi opintopisteet sinun pitää lähettää kurssin kaikki tehtävät ja pohdintatehtävät. Voit tehdä tämän valitsemalla ”lähetä kaikki tehtävät” luvun 7 (Yhteenvetoa) Tehtävät ja pohdinta -osiossa.

Miten kurssi arvioidaan?

Kurssi arvostellaan hyväksytty/hylätty-asteikolla. Arviointi perustuu tehtävien kirjallisiin vastauksiin ja opintoihin liittyvään pohdintaan. Kurssin suorittaminen hyväksytysti edellyttää, että vähintään 90 % tehtävistä on tehty ja vähintään 50 % niistä on oikein. Sekä varsinaisten tehtävien että pohdintatehtävien arvioinnissa tarkastellaan sitä, miten hyvin osoitat ymmärtäneesi kurssin sisällön.

Minulla on teknisiä ongelmia kurssialustalla – mitä voin tehdä?

Try closing and opening your browser. Then, try logging in on a different browser. If you keep facing technical issues, please email the course instructor explaining your problem to designbits@aalto.fi.

Minulla on muu kuin tekninen ongelma tai haluan tehdä ehdotuksen, joka liittyy esimerkiksi kurssin sisältöön tai sivuston ulkoasuun, toteutukseen tai saavutettavuuteen. Miten toimin?

Jos sinulla on ongelma, jota ei ole mainittu täällä, tai ideoita verkkosivuston parantamiseksi, otathan yhteyttä meihin. Viestisi käsitellään luottamuksellisesti.

Miten otatte huomioon EU:n standardin, joka liittyy digitaaliseen saavutettavuuteen?

Kaikki videot, joihin on tällä sivustolla annettu linkki, on tehty ennen syyskuuta 2020 (ks. Aalto-yliopiston huomautus aiheesta). Monet kurssin videoista, kuvista ja verkkosivustoista eivät ole Aalto-yliopiston tekemiä, ja kurssilla annetaan niihin linkki, koska ne mainitaan esimerkkeinä. Huomaathan, että Aalto-yliopisto ei vastaa näistä materiaaleista.

Kenellä on kurssin sisällön tekijänoikeus?

Kaikki kurssisisältö (tekstit, kuvat, vuorovaikutukselliset elementit ja kurssin ulkoasu) (C) 2020 Aalto-yliopisto, kaikki oikeudet pidätetään. Tätä sisältöä ei saa kopioida, jäljentää, jakaa tai välittää eteenpäin missään muodossa tai millään tavalla ilman Aalto-yliopiston lupaa.
Jotkin videot, kuvat ja ulkopuoliset verkkosivustot eivät ole Aalto-yliopiston tekemiä. Ne ovat eri alustoilla, ja niihin annetaan linkki havainnollistavina esimerkkeinä ja niitä käytetään puhtaasti opetuksellisiin tarkoituksiin. Tällaiset lähteet on mainittu, ja ne ovat vapaasti yleisessä käytössä. Jos huomaat niihin liittyvän ongelman, otathan yhteyttä.

Voiko muotoilua opettaa yhden kurssin aikana?

Muotoilu on jatkuvasti kehittyvä ammatillinen käytäntö, ja myös taitavimmat muotoilijat ja suunnittelijat edelleen kehittävät taitojaan ja osaamistaan. Muotoilussa oppiminen ei pääty koskaan – mutta jostain sen on alettava. Olemme luoneet tämän kurssin aloituspisteeksi ja tarjoamme siinä perustiedot, jotta huomaisit, miten monipuolista muotoilu on ja mistä haluat ehkä oppia lisää.

Kuka on tehnyt Design Bits -kurssin ja miksi?

Kurssi on luotu vahvistamaan poikkitieteellistä opetusta Aalto-yliopistossa. Kurssin rahoitus on saatu vuonna 2020 Aalto Online Learning -hankkeessa. Seuraava linkki vie kurssin pilotin kuvaukseen: https://onlinelearning.aalto.fi/pilot/design-bits